Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникПогребват Емил Боев: Близки едва сега взимат тялото му

Погребват Емил Боев: Близки едва сега взимат тялото му

Насрочиха погребението на Емил Боев, мъжът който изчезна след фестивала “Сурва” в Перник. Той бе открит мъртъв, след като 62 дни бе в неизвестност. Погребението ще бъде в събота от 11:30 часа на Централни Софийски Гробища, тъй като близките му едва сега да успели да вземат тялото му от областния град. Информацията съобщи във фейсбук брат му Мартин Боев, който от първия ден бе зает с издирването на изчезналия мъж.

“Успяхме да вземем Емил днес от Перник. Пиша, за да ви кажа, че погребението ще е тази събота (17.06) – ще се съберем 11:30 на обяд пред храм “Успение Богородично” на Централни Софийски Гробища. Извинявам се за късото предизвестие но до последно не се знаеше кога ще успеем да го вземем”, написа Мартин Боев
Припомняме, че тялото на Емил Боев бе открито на 30 март, след като изпулва от езерото край квартал „Бела вода” в Перник. Трупът бил видян от работник да се носи по водата на шламохранилището на близкия рудник. То бе разпознато от семейството му на 31 март. Емил бе обявен за общодържавно издирване след Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” в Перник на 27 януари.

Резултатите от аутопсията установиха, че няма следи от насилие. Водещата версия е, че Боев се е подхлъзнал, паднал във водата и се е удавил.

RELATED ARTICLES

Most Popular