Sunday, May 19, 2024
HomeСпортПодгорци писаха четворка на „Беласица-08” като гости

Подгорци писаха четворка на „Беласица-08” като гости

Изключително силен мач изиграха футболистите от Коларово, надигравайки по всички линии отбора на „Беласица-08” от едноименното селище. Явно напускането на футболисти от домакините, преминали в отбора на „Огражден-1955”, е оказало негативно въздействие върху класата на тима и това пролича в мача срещу „Подгорец”.
В отбора на гостите на много добро равнище бяха ексмладежките национали Петьо Динков-Маестрото и Щерю Димитров-Ромарио. Първия гол в срещата отбеляза в 16-ата минута Маестрото от фаул, изпращайки неспасяемо кълбото от 22-23 метра за 0:1. В 31-вата минута отново той изведе по невероятен начин Боби Яков в наказателното поле на домакините, който сам срещу вратаря го прониза за 0:2. В 36-ата минута Ромарио направи резултата класически за 0:3. В края на първата част на срещата отново Ромарио се разписа за 0:4 с рядко красиво попадение.
След почивката футболистите на гостите продължиха да разиграват топката, явно не искаха да отбелязват нови
голове на съседите си от „Беласица-08”.
След мача капитанът на „Подгорец” Илиян Златков сподели: „Това беше първият ни официален мач от настоящото първенство. В изминалата седмица не играхме, защото не се яви отборът на „Вихър” (Кавракирово). Има още да наваксваме, най-вече от физическа гледна точка. В събота се стягаме за най-старото дерби в Подгорието – срещу отбора на „Калабак” (Самуилово).”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular