Tuesday, May 7, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони” с първа победа в предсезонната подготовка

„Марек Юнион-Ивкони” с първа победа в предсезонната подготовка

„Марек Юнион-Ивкони” победи с 3:0 (25:21, 27:25, 25:21) гейма „Пирин” (Разлог) в приятелски мач и записа първата си победа в предсезонната си подготовка. Дупничани показаха много добра игра пред собствена публика и съвсем заслужено се поздравиха с успеха. Треньорските щабове на двата тима се бяха разбрали да бъдат изиграни общо пет гейма, като в последните две части разложани се наложиха с 30:28 и 15:7.
По време на редовните три гейма новите попълнения на дупнишкия клуб Златан Йорданов (посрещач) и Владислав Иванов-Лимона (либеро) се представиха на високо ниво и показаха, че с тях „Марек Юнион-Ивкони” ще бъде много по-силен. Много добро включване направиха и другите, акостирали в Дупница през лятото – Костадин Стойков, Илиян Преспов и завърналият се след наем в Пазарджик разпределител Светослав Станков. В допълнителните два гейма в игра се появи и дошлият от ЦСКА Яни Георгиев, който се отчете с 5 точки.
Най-много точки за марекчани реализира Илиян Преспов – 18, Златан Йорданов добави 14 пункта, а Светослав Иванов – 12.
Днес „Марек Юнион-Ивкони” и „Пирин” ще премерят сили в нов спаринг, който този път ще се състои в Разлог. Утре дупничани заминават за Гърция, където ще участват в международен турнир, домакин на който е солунският гранд ПАОК.

RELATED ARTICLES

Most Popular