Friday, May 17, 2024
HomeРегионПод гръмотевици и порой Вихрен удави Септември в Симитли

Под гръмотевици и порой Вихрен удави Септември в Симитли

Ташко СУЛЬОТОВ
Гръмотевична буря с пороен дъжд накара съдията Мариян Гребенчарски да прекъсне мача между Вихрен (Сандански) и Септември (Симитли) от пети кръг за първенството на ЮЗ Трета лига. Двата състава бяха изиграли голяма част от първото полувреме, когато времето над „Арена Симитли“ наложи спирането. Цели 25 минути футболистите и техните привърженици изчакваха небето да се успокои.

Иначе очакванията на присъстващите на стадиона бяха за оспорван двубой, защото до момента възпитаниците на Наджи Шенсой не са завършвали с победа като гости, а заявиха преди старта на първенството, че ще гонят атакуване на първото място.
Отборът на домакините заигра с добре пакетирана защита отзад, разчитайки напред на контраатаки. При една от тях Симеон Димитров с топовен изстрел уцели гредата зад стража на Вихрен Боян Загорски. Флавио Карвальо от отбора на гостите на два пъти изскочи отблизо в удобна позиция за отбелязване на гол, като в първия случай вратарят на Септември Иван Топалов отрази удара му, а във втория – Юлиян Попев изчисти топката от голлинията, като санданските футболисти реагираха пред главния арбитър, че това е гол.

През втората част на срещата отборът на Вихрен заигра на по-високи обороти и по-често се озоваваше пред вратата на домакините. В 88-ма минута Симеон Димитров бе изведен в наказателното поле на гостите и очи в очи срещу Боян Загорски го простреля за 1:0. Това не отчая футболистите на Вихрен, които търсеха промяна на резултата, и успяха да я постигнат. В 89-та минута след отлично центриране на Руслан Иванов капитанът на гостите Александър Якимов с глава направи безпомощен Иван Топалов за 1:1. Главният съдия Мариян Гребенчарски, който бе на ниво, даде 4-минутно продължение. В 92-ра минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Септември Петър Христов насочи директно топката, тя се отклони от защитник на домакините и се озова в мрежата зад Иван Топалов за 1:2.

След мача капитанът на Вихрен (Сандански) Александър Якимов сподели: „Като цяло владеехме повече топката и контролирахме мача. Домакините разчитаха най-вече на контраатаки, като през първото полувреме уцелиха веднъж гредата. Радващото е, че макар и в последните минути на срещата успяхме да реализираме две от многобройните ни голови положения и съвсем заслужено спечелихме трите точки, които ни се полагаха на база поканата игра през целия двубой”.
Следващата среща на отбора на Вихрен (Сандански) ще бъде като домакини на ЦСКА ІІ София, а Септември (Симитли) приема ФК Кюстендил.

Снимки – Kotasport

RELATED ARTICLES

Most Popular