Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилГолям успех за Кюстендил! Нанесе първа загуба на Миньор

Голям успех за Кюстендил! Нанесе първа загуба на Миньор

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Осогово” в мач от V кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на местния футболен отбор Кюстендил и Миньор (Перник). До момента възпитаниците на Мартин Йорданов не бяха постигали победа като домакини, а гостите оглавиха върха на таблицата без загубена точка.
Очакванията за оспорван двубой не се оправдаха. Футболистите на домакините подходиха много сериозно и отговорно и с уважение към временния водач, вложиха много хъс и желание за победа, и успяха. Заигра се в половината на гостите, но на два пъти Марио Евтимов и веднъж Любослав Любомиров не успяха отблизо срещу вратаря Даниел Леонтиев. Това бе причина първото полувреме да завърши при нулево равенство.

Любослав Любомиров си направи страхотен подарък за 19-ия рожден ден

През втората част на срещата картината на терена не се промени. В 60-та минута последва центриране отдясно от Иван Марчев, топката попадна у Любослав Любомиров, който отбеляза рядко красив гол, изпращайки кълбото в горния ляв ъгъл на Даниел Леонтиев за 1:0. По този начин Любомиров си направи подарък по случай 19-тия рожден ден. Натискът на четата на Мартин Йорданов продължи. В 87-ма минута Евгени Гроздин тръгна по левия фланг с топката, центрира удачно и Марио Евтимов опъна мрежата зад Даниел Леонтиев за 2:0.

Марио Евтимов вкара втория гол

„Този мач премина при перфектно съдийство на единия от елитните съдии в българското първенство Станимир Тренчев. И ако в изминалите две домакински срещи загубихме заради неточна стрелба, този път не бе така. Успяхме да отбележим два гола и записахме първата си домакинска победа от началото на първенството. Следващият ни мач ще бъде срещу Септември (Симитли) като гости”, сподели старши треньорът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов.

 

Снимки – ФК Кюстендил

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular