Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаПолицията варди Недев от Каплата

Полицията варди Недев от Каплата

24-часова полицейска охрана е получил председателят на мотоклуб “Неразделни братя” Димитър Недев от Дупница. Това потвърди за “Вяра” говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Галина Димитрова.

Закрилата е осигурена с постановление на наблюдаващия прокурор след като Димитър Недев е поискал защита  след последното образувано досъдебно производство за закана за убийство.

Недев и неговото семейство ще бъдат съпровождани от полицейски служители при всяко тяхно действие в дома им и извън него, с което ще се гарантира тяхната сигурност.

Припомняме, Васил Капланов – Каплата, който бе обвинен в закана за убийство към Димитър Недев бе пуснат на свобода от районния съд в Дупница на 4 май.

Съдия Ели Скоклева излезе с опреление, че по отношение на Капланов не може да бъде взета мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”. Причината е липса на доказателства, че обвиняемият е заплашил с убийство Димитър Недев.

Според обвинението, на 1 май пред мотоклуб „Неразделни братя“ в Дупница, Капланов е отправил закана за убийство към Недев като от автомобила си е насочил пистолет към него.
Съдът обаче счете, че не е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. “При извършените процесуално- следствени действия, предполагаемото оръжие не е установено в лицето, в автомобила и къщата му, както и в периметъра, в който се е движел с автомобила си”, категорични са от Районния съд.

Недев твърди, че непрекъснато е заплашван от Капланов. През лятото на миналата година срещу Капланов бе повдигнато обвинение за закана за убийство срещу Димитър Недев в курортен комплекс Слънчев бряг. Тогава Капланов е бил задържан под домашен арест, но съдът в Дупница го пусна срещу 3 000 лв. гаранция. Синът на Капланов – Никола също бе задържан за заплаха, отправена срещу Недев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular