Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаПореден бивш кмет ще се бори за властта в Дупница

Пореден бивш кмет ще се бори за властта в Дупница

Атанас Янев тръгва към общината като независим, подкрепен  от Инициативен комитет

Още един бивш градоначалник ще се бори за кметския пост в община Дупница. Атанас Янев, който изкара един мандат – от 2007 до 2011 г., влиза в предизборната битка като независим. Издигнат е от Инициативен комитет, представляван от Румяна Санданска, става ясно от решението на Общинската избирателна комисия за регистрацията.

Както е известно, досега бяха обявени кандидатурите и на бившите кметове д-р Панчо Панайотов, и на Първан Дангов.  Панайотов оглавяваше общината в периода 1991 – 1997 г. и представляваше СДС. Сега се очаква да бъде кандидат на партия „Ние идваме“ на Мария Капон, която в Дупница е регистрирала участието си само във вота за общински кмет и съветници. Първан Дангов, който бе кмет на общината в мандата 2003-2007 г., а сега е общински съветник, получи най-много номинации на събрание на БСП и бе издигнат от социалистите.

Известно е, че в изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 29 октомври, ще участва и настоящият кмет на общината инж. Методи Чимев, който отново е кандидатурата на ГЕРБ.

До момента като претендент за поста официално е регистриран Методи Захаринов, издигнат като независим от Инициативен комитет.За кметския пост ще се бори и досегашният председател на ОбС Костадин Костадинов. Очаква се в предизборната борба като кандидат за кмет на общината официално да се включи и Радослав Рашков, който бе номиниран от „Продължаваме промяната“. За мястото обаче се бори и представител на Демократична България, с която партията е в коалиция.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular