Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилПоредните оставени без надзор коне излязоха на пътя Кюстендил-София, прибраха ги в...

Поредните оставени без надзор коне излязоха на пътя Кюстендил-София, прибраха ги в общинския приют

  • Обещаната преди 7 месеца еластична ограда, която да предотвратява изскачането на животни на пътя, все още липсва

 

Поредното стадо безстопанствени коне, в което е имало и 2 малки кончета, отново всяха смут на пътя Кюстендил – София. Животните са били оставени на паша в ливадите в близост до сградата на КАТ, като някои от тях дори са се разхождали по главния път, а останалите са били в непосредствена близост до него и са притеснили водачите на превозни средства.

След подаден сигнал стадото е изведено от рисковия участък от служители на Общинска охрана и ОДБХ, оказано е съдействие и от служители на РУ-Кюстендил, за да не попадне цялото стадо на пътя. Конете са настанени в общинския приют в областния град“, обявиха от полицията в Кюстендил.

От там уточниха, че присъствието на конете в този район е представлявало реална опасност за възникване на ПТП и унищожаване на земеделска продукция.

Десетки пък вече са инцидентите на пътя в същия район именно заради безстопанствени коне. Множество бяха и подадените сигнали, но до този момент без резултат. Работата по установяване на стопаните на животните продължава. По случая е образувана преписка.

Ще припомним, че през месец ноември 2018 г. на пресконференция пред медиите комисар Васил Паргов, началник „Охранителна полиция”, и Радослав Боюклийски, началник сектор КАТ-Пътна полиция, заявиха, че цитирам “Еластична ограда, която да предотвратява изскачането на безстопанствени животни на пътя Кюстендил-София в участъка преди с. Ябълково, ще бъде поставена в района на КАТ и тя ще е готова до края на годината”. Бе доуточнено, че до решението се е стигнало след разговори между представители на ОПУ- Кюстендил, ОД на МВР и община Кюстендил.

„Това е плод на общи усилия. Участъкът от мотела до пътния възел за ГКПП-Гюешево ще бъде направен от ОПУ-Кюстендил, а останалата част – от община Кюстендил, която стопанисва този участък”, каза тогава комисар Васил Паргов.

И към момента такава ограда липсва, не липсват обаче оставени без надзор животни в близост до и на пътя.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular