Friday, May 17, 2024
HomeСпортПоредно успешно представяне на Звездите (Петрич)

Поредно успешно представяне на Звездите (Петрич)

По пистите на  стадион „Васил Левски” в столицата се проведе национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години. В него взеха участие над 600 състезатели от цялата страна от различни лекоатлетически клубове и сдружения. Участие взеха и състезатели от СКЛА Звездите (Петрич) в главен треньор Анита Янкулова. Независимо от огромната конкуренция, нейните възпитаници се представиха на добро  ниво и се класираха както следва:

Никол Ангелова завоюва два медала – сребърен на 200 метра с лично постижение (25.71 сек) и бронзов  на 100 метра, отново  с лично постижение (12.61сек), точно   в деня на рождения си ден.

Мария Трайкова влезе във финала на 100 метра,  състезавайки се с по-големите и се класира на 7-мо място, отново с лично постижение (13.03сек);

Борислава Гьоргова – 7-мо място на седмобой с лични постижения;

Никол Велкова се класира на 11-то място на 100м с препятствия с лично постижение (17.04 сек);

Виктория Якова се класира на 14-то място на 100м с препятствия  с лично постижение (17.50 сек).

„Давате ми поводи да се усмихвам и да се чувствам горда с вас! Благодаря ви много”, сподели след шампионата Анита Янкулова.

Следващото участие на състезателите от СКЛА Звездите ще бъде в събота и неделя – 17 и 18 юни – на стадион НСА, за юноши и девойки под 20 години.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular