Monday, May 20, 2024
HomeАктуално от днесПосрещаме 3 март с променливо време и максимални температури до 9 градуса

Посрещаме 3 март с променливо време и максимални температури до 9 градуса

До края на седмицата страната ни ще остане под влиянието на студени въздушни маси от север
Посрещаме националния празник 3 март с типично променливо мартенско време. Облачността остава променлива с разкъсвания до слънчево време в равнинната част на страната и по-значителна в планините и около тях. Отново в тези райони до ранния следобед все още са възможни слаби превалявания от сняг. Вятърът – с по-силни северозападни пориви в планините, Дунавската равнина и западните части на Горнотракийската низина. Температурите сутринта на празника ще са от минус 4 до плюс 1 градус. В топлата част на празника термометрите ще се колебаят в интервала от 4 до 9 градуса.
Над планините ще преобладава облачно време с превалявания от сняг, на повече места в Стара планина. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.
До края на седмицата страната ни ще остане под влиянието на студени въздушни маси от север. Южно от нас пък ще преминава средиземноморски циклон. С тази конфигурация времето ще остане студено с валежи от дъжд и сняг предимно в южната половина на страната. Температурите сутрин ще падат до нива от минус 7 – минус 8 градуса в някои котловини на запад. Дневните стойности ще са от 5 до 10 градуса.

RELATED ARTICLES

Most Popular