Friday, May 17, 2024
HomeРегионПочина Васил Сайменов, основоположник на класическата борба в Самоков и бивш зам.-кмет

Почина Васил Сайменов, основоположник на класическата борба в Самоков и бивш зам.-кмет

На 69-годишна възраст, след кратко боледуване почина Васил Сайменов, заслужил треньор и член на управителния съвет на БФ Борба. Той положи основите на класическата борба в Самоков и изгради модерна база там.

Бил е помощник треньор в националния отбор на Братан Ценов, Стоян Балов, Динко Петров. Дълги години бе и зам.-кмет на Самоков, а по време на неговия мандат градът прие няколко домакинства на големи първенства, организирани на най-високо ниво. В годините винаги е работил за авторитета на българската борба, а мнението му се е ценяло особено. От Българската федерация по борба изказват искрени съболезнования на близките и семейството му.

“Последно сбогом на човека, който осем години беше част от моя екип като зам. кмет. Благодарение на неговите усилия, Самоков бе няколко години домакин на международни състезания по борба. Той посвети целия си живот на този спорт и развитието му в Самоков. Ще го изпратим във вечния му път на 29 юли от 12:00 часа в Митрополитската църква „Успение Богородично“. Изказвам съболезнования на семейството му! Поклон!” , написа кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Поклон пред паметта му!

 

RELATED ARTICLES

Most Popular