Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградПо нова, модерна технология обновяват терена на стадион „Септември“ в Симитли

По нова, модерна технология обновяват терена на стадион „Септември“ в Симитли

Започна обновяване, по нова, модерна технология за поддръжка, на тревното покритие на терена на стадион „Септември“ – гр. Симитли. До момента са извършени процедурите – аериране на терена, засяване на семе и опесъчаване.

Обновяването се налага поради голямото му амортизиране, тъй като два отбора провеждат домакинските си мачове на този терен. Както всички знаем, освен ФК „Септември“ – гр.Симитли, ФК „Беласица“ – Петрич също игра своите домакински мачове на стадион „Септември“ в Спортен комплекс „Арена“ – Симитли.

Предвид цялостната работа по обновяване на стадиона, последните домакински мачове на ФК „Септември“ – Симитли ще се играят на стадион „Арена“ – Крупник. Това ще бъдат домакинските мачове срещу отборите на Кюстендил и Костинброд.

За да може отборът на Септември да домакинства и да посрещне своите съперници в мачовете от XVI и XVIII кръг, на терена в Крупник също беше предприето обновяване на тревното покритие, като бяха подменени над 200 кв.м. чимове, за да може теренът да отговаря на изискванията за провеждане на мачове от Трета лига.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular