Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградПревозват учениците с вируса към Благоевград с автобус

Превозват учениците с вируса към Благоевград с автобус

Министерството на образованието и науката (МОН) съдейства за транспортирането от летище София до Благоевград на българските ученици, които се заразиха с коронавирус по време на езиков лагер в Австрия.
За целта бе нает автобус. Очакваше се децата и ръководителката с положителни проби за COVID-19 да пристигнат от Клагенфурт на летище София късно вечерта в сряда с правителствения самолет “Спартан”. Останалата част от групата ще се прибере от Австрия с автобус.
Под карантина бяха поставени 10 български гимназисти в гр. Кнапенберг и трима ученици и един възрастен в гр. Клагенфурт. Децата се чувстват добре. С леки симптоми е само ръководителката.
Всички те са от Езикова гимназия “Людмил Стоянов” в Благоевград. Цялата група включва 51 ученици и двама ръководители. От вчера чрез Регионалното управление на образованието в Благоевград МОН е в постоянен контакт с ръководителите на групата.
Предвид увеличаващите се нови случаи на коронавирус в повечето държави, МОН призовава директорите на училища и родителите да преценяват внимателно рисковете спрямо ползите при изпращането на деца на групови пътувания в чужбина.

RELATED ARTICLES

Most Popular