Saturday, May 18, 2024
HomeСпортПред погледа на Кубрат и Тервел Пулеви кюстендилецът Пламен Кирилов и съпругата...

Пред погледа на Кубрат и Тервел Пулеви кюстендилецът Пламен Кирилов и съпругата му Борислава отличени за №1 в шотокан карате за 2018 г.

  • Младото семейство са многократни световни и европейски шампиони по шотокан карате-до, получиха скулптура и почетна грамота

След като за първи път в историята на бойните спортове в България двама от най-добрите ни състезатели – Пламен Крумов и Борислава Ганева, се венчаха в края на юни, сега двамата в края на една незабравима за тях година бяха обявени и за най-успешните каратеки при мъжете и жените от Българската федерация по шотокан карате. Младото семейство са многократни световни и европейски шампиони по шотокан карате-до.

Само 6 месеца след сватбата младото семейство завоюва медали на СП в Кишинев.

През тази година, само 6 месеца след като се врекоха във вечна любов, Пламен завоюва 2 златни медала на 26-ото световно първенство по шотокан карте-до и Световна кохай купа в Кишинев, Молдова. Той триумфира на кумите индивидуално, кат. до 68 кг и отборно при мъжете на кумите. Неговата любима пък се окичи със среброто в кат. над 58 кг и „оупън“. На стилна церемония в Sofia Event Center двамата получиха специални скулптури и почетни грамоти, пред спортния министър Красен Кралев, който откри събитието, боксовата фамилия – братята Кубрат и Тервел Пулеви, двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян и селекционера на женския национален отбор по борба Петър Касабов. Наградите бяха връчени от Александър Славков, който е президент на Българската федерация по шотокан карате-до, по време на първите годишни награди „Златен пояс“. Пламен раздели приза за номер 1 при мъжете за 2018 г. с Тихомир Тодоров, а за най-добър сред треньорите бе определен Димитър Тодоранов. По време на почти 3-часовата церемония всяка една от федерациите представи своя спорт със специална демонстрация.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular