Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградПренасочват децата от Благоевград с нужда от хоспитализация към Дупница

Пренасочват децата от Благоевград с нужда от хоспитализация към Дупница

В детското отделение в областния град на практика са останали само двама лекари

Децата от Благоевград, които имат нужда от лечение с хоспитализация, ще бъдат пренасочвани към общинската болница в Дупница. За това са се споразумели управителите на двете лечебни заведения, след като детското отделение в областната болница беше временно затворено.

Преди седмица педиатричното отделение на благоевградската болница престана да приема пациенти. Като причина първоначално беше съобщено, че базата има остра нужда от основен ремонт, който трябва да се извърши в рамките на един месец.

По-сериозната причина обаче е, че двама от четиримата лекари специалисти са навършили пенсионна възраст и не са пожелали да останат на работа, призна за „Хоризонт“ директорът на  болницата д-р Огнян Митев:

д-р Огнян Митев

„Да, има известен недостиг. Надявам се в началото на другия месец да го отворим. Всичко възможно ще направим да го ситуираме от страна на кадри и да работим. Това очакваме“.

В детското отделение на практика са останали само двама лекари, което прави невъзможно ситуирането му като работещо.

„Има си стандарт – четири със специалност и още един евентуално без специалност“, каза д-р Огнян Митев.

Болничното ръководство е уведомило за ситуацията и временното затваряне на педиатрията Районната здравна инспекция и РЗОК. Проведени са разговори с най-близката  общинска болница – тази в Дупница, която ще приема малките пациенти, за чието лечение е необходима хоспитализация./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular