Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПетричПример, достоен за подражание! Треньорите Виолета Божинова и Божидар Яков създадоха своя...

Пример, достоен за подражание! Треньорите Виолета Божинова и Божидар Яков създадоха своя ДЮШ в Първомай

Първи еднодневен футболен лагер проведоха децата от ДЮШ Огражден (Първомай), под ръководството на треньорите Виолета Божинова и Божидар Яков. Лагерът, който се проведе на бунгалата в село Камена, стартира с поход до Камешнишки водопад, и след вкусния обяд на бунгалата, се проведе тонизираща тренировка на перфектно подготвения терен от домакините. Следобяд децата изиграха турнир помежду си, като по усмивките на лицата им личеше, че победители бяха всички. Всички деца бяха наградени с медали и грамоти за участието си.

„Това е първият организиран подобен лагер, като идеята е това да се превърне в традиция и да се прави по често. Над 70 деца тренират за момента в нашата школа – от набор 2011 до набор 2017, като в бъдеще се надяваме да се увеличат, както се случва до сега. Другата идея, която имаме, е и създаването на женски отбор, тъй като вече доста момичета изявяват желание и се присъединяват към нас”, сподели Божидар Яков – треньор в ДЮШ Огражден, с.Първомай.

Виолета Божинова е възпитаник на НСА. Досега е била две години треньор в ДЮШ на Вихрен (Сандански), впоследствие в ДЮШ на ОФК (Беласица).

Божидар Яков е възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград, бивш футболист на Беласица. С треньорска дейност започва да се занимава във ФК Огражден (Първомай), ФК Яворница, с мъжкия тим, ДЮШ на ОФК Беласица, сега отново е в с.Първомай, където с Виолета Божинова създават ДЮШ Огражден.

„Този еднодневен лагер бе с цел опознаване още повече на футболистите и сплотяване на колектива. От есента обмисляме наши най-малко два отбора да участват в областно първенство, формат футбол 7 и футбол 9. До момента двамата с Виолета Божинова издържаме клуба. Търсим усилено спонсори. Изказваме своята благодарност към кмета на община Петрич Димитър Бръчков, който ни помогна да ползваме материалната база в с.Първомай”, допълни Яков.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular