Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионБлагоевградПри спецакция! Задържаха двама с количества наркотици в Благоевград и ожънаха над...

При спецакция! Задържаха двама с количества наркотици в Благоевград и ожънаха над 8 кг. канабис в Петричко

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция, при която около 10:30 часа на 29.07.2022 г. в района на кръстовище между ул. „Полк. Дрангов“ и ул. „Чаталджа“ в гр. Благоевград, криминалисти от 02 РУ-Благоевград са проверили двама мъже на 44 и 48 години от града. У 48-годишния е намерено и иззето пликче, съдържащо около 0,04 грама хероин, а при последваща проверка в прилежаща към жилището му барака е намерен около 198 грама канабис.

В хода на работата по случая, от органите на реда е проверен и домът на 44-годишния мъж, където е открит около 0,94 грама хероин. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

На същата дата, от полицейски служители на РУ-Петрич е проверена местността „Лешнички водопад“, землище на гр. Петрич. В обезлесен участък от Държавен горски фонд са открити засадени около 42 тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 8,600 килограма.По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

RELATED ARTICLES

Most Popular