Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерникПроверяват причините за смъртта на пернишко семейство с Ковид-19

Проверяват причините за смъртта на пернишко семейство с Ковид-19

НЗОК и Медицински надзор проверяват МБАЛ „Рахила Ангелова“, в Перник за причините, довели до смъртта на семейство с Ковид-19. Проверката е разпоредена със заповед на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Това потвърдиха за Вяра от пресцентъра на МЗ. В момента тече и вътрешна проверка в лечебното заведение. Резултатите от нея все още не са готови, ще бъдат оповестени на по-късен етап, коментираха от болничното ръководство.

Болницата се проверява във връзка с постъпило оплакване на мъж, който твърди, че родителите му, заразени с коронавирус, са починали заради липса на лекарства и адекватни медицински грижи. Според разказа на Юлиан Георгиев пред Нова тв, двамата са били приети в болницата в Перник с положителни PCR тестове. Те постъпили в лечебното заведение на 18 декември.

„И двамата бяха почти здрави. Майка ми имаше температура 37,5 градуса само един ден, а баща ми нямаше неразположения. След четвъртия ден обаче майка ми се влоши. Каза ни, че не може да диша и е извикала лекарка. Тя обаче й отговорила, че това са симптомите на коронавирус и не я е прегледала. На 22 декември майка ми е интубирана. Била е с двустранна пневмония и ниска сатурация”, разказа Юлиан.

По думите му междувременно лечението на баща му вървяло добре. „Трябваше да бъде изписан на 30 декември. Тогава обаче ни казаха, че трябва да остане още няколко дни в болницата. На 1 януари той сподели, че не се чувства добре. Извикал лекар, но никой не се отзовал. Хората, които са били с него в стаята, отишли да потърсят помощ. След това баща ми спря да ни вдига телефона. Свързахме се с болницата, тъй като сме под карантина и нямаше как да отидем. Така разбрахме, че е приет в реанимация на 1 януари. Разбрахме още, че лекарствата му са останали в стаята. На 2 януари ни казаха да купим необходимите медикаменти и да ги занесем. Баща ми почина 7 януари”, сподели още мъжът.

От пресцентъра на здравното министерство съобщиха, че след приключването на проверката резултатите ще бъдат публично оповестени.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular