Saturday, May 18, 2024
HomeКриминалниПрокурорският син от Перник Васил Михайлов с поредно обвинение!

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов с поредно обвинение!

Пребил мъж и го заплашил с убийство до детска площадка

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов отива на съд за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда. Младежът е обвинен за това, че на 12 май м.г., около 1:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, се е заканил с убийство на мъж и му е нанесъл удари с твърд предмет и юмрук в областта на главата. Вследствие на това му е причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

Михайлов е обвиняем и по друго досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Разследването по него е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийския районен съд. Предстои разпоредително заседание. Преди дни районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение за нанасяне на средна телесна повреда срещу Васил Михайлов. Прокурорският син е разследван за нападение срещу мъж в Созопол от 31 август 2021 година.

Припомняме, че Васил Михайлов бе преместен от Централния софийски затвор в този на Бобов дол. Като причина за мярката бе посочено, че е влязъл в конфликт с други арестанти и администрацията на затвора. При гледане на мярката му за неотклонение в Софийски градски съд стана ясно още, че галеникът на правосъдието е рисувал нацистки символи по стените и нападал надзиратели. Излезе и информация, че в ЦСЗ се е сбил и не с кого да е, а с небезизвестният Георги Семерджиев арестуван за катастрофата на бул. “Черни връх”. Конфликтът между двамата прераснал във физическа саморазправа. Виждайки, че ситуацията излиза извън контрол, надзиратели се намесили и опитали да потушат конфликта. Докато ги разтървавали, двамата известни “герои” се нахвърлили срещу служителите на централния дранголник. Заради случилото се Михайлов и Семерджиев са изпратени в наказателни килии. Тогава в позиция от Министерството на правосъдието отрекоха подобно нещо да се е случвало в затвора, но няколко дни по-късно прокурорския син пое към Бобов дол.

RELATED ARTICLES

Most Popular