Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградЗакъсалите Пирин (Благоевград) и Левски борят кризата с маркетингови трикове

Закъсалите Пирин (Благоевград) и Левски борят кризата с маркетингови трикове

Сините пуснаха на търг фланелките на титулярите от мача с Пирин (Благоевград) (1:1) в понеделник вечер, което породи огромен интерес от страна на феновете. Наддаването за екипите, посветени на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски, се провежда в официалната страница на клуба във Фейсбук.
Уточнението бе, че този на Пламен Андреев е съставен от фланелка, гащета и капитанската лента, а екипът на влезлия като резерва Илиян Стефанов ще бъде поставен в клубния музей.

Краят на търга бе в сряда вечерта. Най-голям интерес създаде фланелката на Ивелин Попов, като довчера цената достигна 1700 лева, а тази на Марин Петков бе оценена на 1600 от българската валута. В рамките на по-малко от 24 часа всеки един от екипите достигна цената от или над 1000 лева и днес от клуба ще обявят имената на победителите в търга, пише “Тема Спорт”.

Сините пуснаха на търг фланелките от мача с Пирин

И Левски, и Пирин (Благоевград) са изправени пред сериозни финансови затруднения. Тимът на Станимир Стоилов има натрупани огромни задължения към НАП. В същото време Пирин (Благоевград) е на тезгяха, след като остана без собственик на клуба.

Снимки – Start Photo

Това се случи дни преди мача с Левски, когато Пол Белогур съобщи, че се оттегля. Бялата лястовица на зелените отлетя, за да се грижи за презокеанските си проекти. Той обяви, че дава безвъзмездно акциите си на Община Благоевград. Градоначалникът Илко Стоянов побърза да съобщи, че кметството не разполага със средства за издръжка на мъжки футболен отбор. Феновете на Пирин (Благоевград) призоваха за мощна подкрепа на своя местен тим като закупят билети и изпълнят трибуните на стадиона. Разчита се, че именно чрез приходи от продажба на билети ще бъдат изплатени заплатите на играчите.

Въпреки оптимизма на градоначалника Илко Стоянов, че това временно ще спаси положението, еуфорията постепенно отстъпва и дава път на реалността. Прехвърлянето на акциите също ще отнеме време, като дотогава орлетата ще разчитат на левчетата от билети, които очевидно няма да спасят положението.

Една от краткосрочните идеи е феновете на Пирин (Благоевград) да пуснат разпродажба и на своите фланелки, като това да стане по време на планирания митинг-шествие срещу антибългарската политика провеждана от РСМ в неделя.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular