Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионБлагоевградПромениха мярката на полицая от Сандански, заканил се да убие бившата си...

Промениха мярката на полицая от Сандански, заканил се да убие бившата си жена

Промениха мярката за неотклонение “задържане под стража” спрямо полицейския инспектор от Сандански Костадин Попов.  Магистратите в Благоевград определиха парична гаранция в размер на 4000 лева, която той трябва да плати в 7-дневен срок, съобщи Пиринско. Попов бе задържан за закана за убийство към бившата си съпруга и тяхната дъщеря.

Припомняме, че срещу 44-годишния мъж бе подаден сигнал, че на 3 август в хотелски комплекс в гърменското село Балдево е отправил вербални закани за убийство към бившата си съпруга и тяхната дъщеря. От държавното обвинение съобщиха, че деянието е извършено при условията на домашно насилие и е могло да предизвика основателен страх за осъществяването у майката и тяхната дъщеря. Полицаят взел двете си деца от бившата си съпруга, за да ги заведе на почивка. Там обаче крещял по тях, като им забранявал да се обаждат на майката. Едното от тях обаче намерило начин и се свързало с нея. Жената пристигнала на мястото и последвали смъртните заплахи от бившия й партньор.

Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР-Благоевград  срещу полицаят бе разпредено дисциплинарно производство. Срещу Костадин Попов има и предишни дисциплинарни наказания заради агресивни прояви и скандали, в това число и с чужденци.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular