Monday, May 13, 2024
HomeРегионБобов долОставят зад решетките нападателите от Бобов дол

Оставят зад решетките нападателите от Бобов дол

Окръжният съд в Кюстендил остави без уважение молбата на 21-годишния Християн. Г. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, съобщиха от съда. Той е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на пострадала жена, на 55 г. от гр. Бобов дол. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Потърпевша при случая бе служителка на администрацията на затвора в Бобов дол. Жестокото посегателство изкара жителите на Бобов дол на протест пред общината. Те недоволстваха срещу престъпленията и набезите в района. Местните настояваха органите на реда да патрулират из града и малките населени места в общината.

Нападението беше извършено на 28 април, около 19:00 ч., на пешеходната алея в местността Свети Спас в Бобов дол. Нападателят отне дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лв., като е употребил за това сила. Нанасяйки удари с камък в областта на главата на пострадалата, мъжът е  причинил тежка телесна повреда.

В мотивите си съдът е обърнал внимание на жестокостта и бруталността, с които са нанесени увреждания на пострадалата жена. В Бобов дол продължава да тече кампания за набиране на средства за лечението на пострадалата. Благотворителни кутии са разположени в магазинната мрежа на миньорския град.

Съдът остави в ареста друг обвиняем за грабеж от Бобов дол.  Съдебният състав остави без уважение жалбата на К. Иванов, на 20 години,  за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека. Иванов нападна и ограби с джобно ножче 62-годишен инвалид от града, заплашвайки го с думите „Дай ми парите, иначе ще те наръгам. Това се случи на три пъти в едно денонощие.

При разпита си пострадалият, който е човек с увреждания и в безпомощно състояние бе заявил, че постоянно е тормозен от обвиняемия с искането да му бъдат давани пари.

Нападателят е осъждан като непълнолетен за извършени деяния по чл. 198, а именно грабеж, както и за кражба в квалифицирания състав на деянието.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular