Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаПромени в регламента за „Спортист на годината“ в Петрич

Промени в регламента за „Спортист на годината“ в Петрич

За първи път ще се номинират и непрофесионални спортисти, допринасящи за активния начин на живот

 

Община Петрич започна да приема номинации за традиционните отличия „Спортист на 2023 година в община Петрич“.

За първи път ще могат да бъдат номинирани и непрофесионални спортисти, които допринасят за популяризирането на активния начин на живот, съобщават от Общинската администрация на своята Фейсбук страница.

За първи път и действащи треньори на спортни клубове ще бъдат включени в комисия, определена със заповед на кмета на общината, която с анкетно гласуване ще направи избора на изявените в спорта, посочват още от Община Петрич. В състава на тази комисия са включени и журналисти от местни и регионални медии, общински съветници, общественици, дейци в сферата на спорта и експерти от Общинската администрация, допълват оттам.

Всеки спортен клуб има право да номинира неограничен брой състезатели в категориите деца, юноши и девойки, мъже и жени. Могат да номинират, както от своя клуб, така и от други спортни клубове.

В категорията „Треньор на годината” всеки спортен клуб има право да номинира треньори от своя екип, както и треньори от други клубове, като се посочват успехите и мотивите за номинацията. В категория „Отбор на годината” всеки клуб има право да номинира до три отбора от общината, е посочено в публикацията.

Номинации „Спортист на годината”, „Отбор на годината” и „Треньор на годината” имат право да правят също журналисти от местни и регионални медии, общественици, дейци и ветерани в сферата на спорта, допълват от Общината.

Утвърдените правила и картите за номинации могат да бъдат намерени на уеб сайта на администрацията.

От Община Петрич съобщават, че официалната церемония ще бъде на 1 февруари от 19:00 часа в зала Avalon Hall. Предложенията с номинациите трябва да се предадат до 22 януари в сградата на администрацията или на имейл oa_petrich@mbox.contact.bg.

В срок до три дни преди церемонията, публиката има право да гласува за „Спортист на годината”, „Треньор на годината” и „Отбор на годината” на https://visitpetrich.com и да определи наградите „Спортист на публиката“, „Треньор на публиката“ и „Отбор на публиката“, е посочено още в публикацията.

За “Спортист номер едно” на Петрич за 2022 година, за трети път след 2019-а и 2021-ва, беше избрана националната състезателка на България по борба Евелина Николова. За “Треньор номер едно” в Петрич беше избран Петър Касабов, селекционер на женския национален отбор по борба.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular