Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаПросто неудържим! Везенков изведе Олимпиакос до Купата на Гърция

Просто неудържим! Везенков изведе Олимпиакос до Купата на Гърция

Александър Везенков отново направи горди жителите на Бобошево. Малкото градче посрещна с овации поредния успех на 27-годишния баскетболист.
Лидерът на Олимпиакос беше избран за най-полезен играч на Финалната осмица в турнира за Купата на Гърция.

Българският национал с бобошевски корени изведе “червено-белите” към втори пореден триумф в надпреварата след безупречна победа над Перистери с 85:57 на финала в Ираклион. Спортист №1 на България за миналата година бе в основата на успеха за гранда от Пирея, след като за само 20 минути на терена записа 20 точки, 5 борби и 5 асистенции при 8/10 стрелба от игра срещу тима на бившия си съотборник и легенда на Олимпиакос Василис Спанулис.

Везенков беше абсолютният лидер на Олимпиакос в последните няколко дни на остров Крит. Първо той регистрира 15 точки, 8 борби и 3 асистенции за 20 минути срещу Арис при разгрома с 82:51 на четвъртфиналите, а след това порази и вечния съперник Панатинайкос с дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби, към които добави и 4 асистенции за триумфа с 81:65.

Черешката на тортата бе фантастичното му представяне на финала на 19 февруари, като именно той запали искрата по пътя към прибавянето на 11-и трофей от надпреварата във витрината на Олимпиакос.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular