Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниСвятПутин нареди "специална готовност" на руските ядрени сили

Путин нареди “специална готовност” на руските ядрени сили

Руският президент Владимир Путин нареди на военното командване да приведе силите за ядрено възпиране на Русия в състояние на специална готовност, предава “Ройтерс”. Путин се позова на “агресивните изявления на лидерите на НАТО” и икономическите санкции срещу Москва.

По държавната телевизия руският президент каза: „Както виждате, не само, че западните държави предприемат неприятелски мерки срещу страната ни в икономическото измерение – имам предвид незаконните санкции, за които всички знаят много добре – но и висшите служители на водещите страни от НАТО си позволяват да правят агресивни изявления по отношение на страната ни”.

След по-малко от час дойде и коментар от Америка. Постоянната представителка на САЩ в ООН Линда Томас-Гринфийлд окачестви като “неприемлива ескалация” заповедта на руския президент Владимир Путин за привеждане на силите за възпиране в руската армия на специален режим на бойно дежурство в отговор на агресивните изявления на Запад. “Това означава, че президентът Путин продължава да ескалира тази война по напълно неприемлив начин и ние трябва да продължим да спираме действията му по възможно най-силния начин”, каза Томас-Гринфийлд, цитирана от американската телевизия Си би ес.

RELATED ARTICLES

Most Popular