Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаПърван Дангов налетя с обиди и кмета на Червен брег

Първан Дангов налетя с обиди и кмета на Червен брег

Славчо Димкин: Наричаше ме тъп селянин, боклук и пълно нищо

 

Никой няма да работи с тебе, защото си един селски тъпанар, заканил се градоначалникът на колегата си в дупнишкото село

 

За пореден случай на тежък конфликт между кмета на община Дупница Първан Дангов и кмет на населено място, сигнализираха от Червен брег. Този път са обиждани управникът на селото  Славчо Димкин и отговорникът на местния Пенсионерски клуб Красимир Гьошков. Разправиите започват от неделя следобед, като се пренасят и в понеделник сутринта.

В почивния ден, по телефона от градоначалника Дангов е извикан отговорникът на клуба Красимир Гьошков. Той се върнал от път, за да пристигне в Червен брег и да реагира своевременно. На място дошъл и кметът на селото Славчо Димкин, на когото Дангов пък разпоредил да се махне настрани.

На Гьошков е наредено да отвори сградата, за да бъде направен оглед. По думите на отговорника, проверяващите заварили вещи, останали от кукерския фестивал на Нова година.

В склада на помещението Дангов се натъкнал на няколко празни бутилки от бира, което станало повод за разправия и обвинения, че мястото се ползва като заведение.

„В тази сграда не е изпушена нито една цигара и не се пие. Събирам бутилки, които младежите разхвърлят отпред и след това връщам в магазина”, споделя Гьошков.

Той е принуден да предаде ключовете на поверения му клуб още в неделя, въпреки че в сградата продължават да стоят негови лични вещи, оставени за ползване от хората в селото. „Има телевизор, има сателитна антена, има и други вещи, които се ползват от всички. Те са лично мои, но останаха вътре и не мога да си ги взема”, коментира  Гьошков.

„Всичко, което ви разказвам се случи по начин, който не подхожда на кмет. Проблемът му е, че умственият му багаж е малко… Не може един ръководител да се държи по-лошо от класната на IV „б”, разказва бившият вече отговорник.

Това, което истински го смущава е моментът, в който е принуждаван да изчегърта надпис от вратата на клуба, който гласи че обектът се охранява от НАТО. ”Кметът Дангов ме попита какъв е този надпис и ми разпореди веднага да го изчегъртам. Обясних му, че надписът не е поставен от мен и няма да го махна. Не знам какъв му е проблемът? България е страна членка на НАТО, не се охранява от СИВ. Въпреки това после са го изчепкали от стъклото, сега стои една мърльотия”, разказа Гьошков.

Разправията продължава и в понеделник, когато този път в качеството на потърпевш от обидите на Първан Дангов е самият кмет на селото Славчо Димкин. Той е извикан да се яви при клуба. Тогава започва истинска тирада, в която  Димкин е наричан „ тъп селянин”, „неграмотник”, „боклук” и „пълно нищо”. В края на разговора градоначалникът Дангов си тръгва със заканата, че „всички гербери ще бъдат изхвърлени в боклука и няма да получат нищо”.

„В понеделник Дангов дойде с новия домакин на общината и няколко момчета от селото. Правеха снимки на клуба. Тогава дойде новоназначеният отговорник и ме извика. Беше студено и бях с ръцете в джобовете. Щом ме видя Дангов  и ми каза: -Извади си ръцете от джобовете. Попитах го защо, той също стоеше с ръце в джобовете. – Викам те, за да ти кажа, че имате нов управител. После започна да ме обижда: – Ти си един тъп селянин, ти си един неграмотник, ти си един боклук. Ако искаш ме записвай”, споделя разговора си с градоначалника Славчо Димкин.

Кметът на Червен брег е потресен от случилото се и е категоричен, че доста време е търпял, но повече няма да позволи подобно отношение.

„Това не е отношение само към мен, а към всички хора от селото, които са ми гласували доверие. Преди 2 месеца съм внесъл докладна за почистване на опасните дървета в парка, но никой не идва. Може да има нещо лично към мен, но защо хората трябва да страдат? Стараем се да направим нещо, имам успешен 4-годишен мандат. Създал съм футболен отбор и никой не ме пита как съм го постигнал. Имаме детска школа по футбол с 30 деца, които сам съм финансирал сам. И накрая той да ми казва, че съм откраднал пари за изборите”, споделя отправените обиди   Димкин.

Местният кмет напомнил на Дангов, че е избран по волята и с подкрепата на хората. Тогава чул думите: – „Ти си нищо, с теб няма никой да работи!”

При опита му да разбере дали има причина за това отношение, градоначалникът му заявил, че не му дължи обяснение. „ – Ти си никой, за да ти давам обяснения”, отсякъл  Дангов. По думите на Димкин, той е бил подложен на поредица от обиди, без да му бъде позволено въобще да разговаря.

„Накрая си тръгна и каза, че ще ни съсипе, а всички гербаджии ще бъдат в тоалетната. Не мога да разбера защо е тази злоба?  Тези хора са ми гласували доверие и са ме издигнали. Няма значение кой от коя партия е. Важното е да се върши работа. Преди години тук нямаше нищо направено, сега е променен обликът на това село”, споделя Димкин.

В резултат, е получил като отговор да млъкне. Каза ми: – „Млъкни! Никой няма да работи с тебе, защото ти си един селски тъпанар”.

Управникът на Червен брег определя случващото се като „нереално”. „До сега си траех, но вече не мога да издържам. Колкото повече мълчиш, толкова повече те газят”, категоричен е Димкин.

Той отправя публично въпроси към кмета на Дупница: „- Защо го правите, господин Дангов? В кой век сме? Трябва ли това да се случва?”

Димкин очаква в най-скоро време да бъде закрит и местният футболен отбор „Червена звезда” .”Очаквам, че това ще бъде следващото нещо, на което ще посегне и ще приключи. Просто така, нарочно. Той не може да се примири, че някой работи за селото и го прави с най-чисти намерения. Трябва всичко да се съсипе, просто на инат и от реваншизъм”, смята кметът на дупнишкото село.

Припомняме, че в края на миналата седмица в социалните мрежи бе разпространен клип между управника на село Баланово Явор Митов. Хиляди станаха свидетели на грозната разправия между Първан Дангов и неговия колега, настъпила след освобождаване от работа на местната билиотекарка. От кадрите стана видно, че градоначалникът си позволява неуместно поведение към Митов, като му разпорежда „да извади ръцете от джобовете” и да не стои с „разтворени крака”, защото му стои „заплашително”. Видеото предизвика острото възмущение на гражданите, които го нарекоха „местния шериф”. Скоро след това в социалните групи бе разпространен и скеч, в който се осмива поведението на градоначалника.

Потърсихме за коментар говорителя на Община Дупница Андрей Богоев. Медията дава възможност за право на отговор на засегнатите страни.

RELATED ARTICLES

9 COMMENTS

  1. ЛУДА ГЛАВО, ПИЯНА…. ФРАЗА ОТ ЕДНА ПЕСЕН. ПОМНИТЕ ЛИ Я???
    ДАНГОВ Я ЗНАЕ!!!

  2. Мисля,че в Дупница трябва да се направи разследване как са протекли изборите за кмет и каква е ролята на Полицията в изборния процес.Прилича на комунистическо мероприятие.Проблемът е ,че този ще върне града поне 20 години назад.

  3. Славчо Димкин е наистина много тъп и също пияница или скарали се двама селски пияници кой е по – тъп! Е Димкин е по-тъп факт е!

  4. Видеото с кмета на Балансово показва Дангов като пълен комплексар. Дупничани не са му рая. Съветвам кмета на Червен Брег да го съди с иск за пет стотинки, за да го направи на пет стотинки.

  5. Димкин може да е тъп, но Дангов е още по- тъп и прост щом му пада на нивото.

  6. Какви хора могат да си изберат такъв кмет ?Що за хора живеят в Дупница ?

  7. Славчо е пример за много тъп селянин и комплексар, а Дангов е пияница!

  8. Преди да бъде избран,лъжливото ветеринарче беше по-нисък от тревата и по-мек от памука.А сега се оказва,че е правилна поговорката “Вълкът козината си мени,но нрава НИКОГА”. Предстои да видим колко ще открадне от общината,защото не е тайна,че изплаща апартамент в София за 250 000 евро.

Comments are closed.

Most Popular