Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиПрез 2024-а освен Duster идват още две нови "дачии"

През 2024-а освен Duster идват още две нови “дачии”

Renault Group продължава да обновява моделната гама на Dacia. През 2024 г. новият Duster (за който ви разказахме подробно) ще бъде последван от още два модела. Първата новост ще е кросоувърът Dacia Bigster, която ще стане по-големият брат на Duster.

4.6-метровият модел ще бъде изграден на същата платформа CMF-B и ще се предлага в 5- и 7-местни версии. Фасетираният дизайн с разширени калници ще бъде издържан в духа на по-малкия брат, както и на концептуалния автомобил Dacia Bigster от 2021 година.

Кросоувърът Dacia Bigster ще се предлага в бензинова и в хибридна версия, като е възможна и модификация със заводска газова уредба. Моделът ще бъде с около 3 000 евро по-скъп от Duster.

Вторият модел ще бъде новата Dacia Spring. Засега няма много информация за бюджетния електрически автомобил: според една от спекулациите през 2024-а ще бъде представено новото поколение, а според друга – моделът ще претърпи мащабна модернизация.

Известно е, че електрическият автомобил ще запази компактните си размери, но ще стане по-мощен и ще получи батерия с увеличен капацитет. Иновацията ще продължида се произвежда в Китай, а в гамата ще се появи и версия с десен волан./ akti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular