Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаПървите осъдени за 2023 г. в Дупница са двама дрогирани шофьори

Първите осъдени за 2023 г. в Дупница са двама дрогирани шофьори

Районен съд – Дупница наложи наказания на двама водачи на МПС, управлявали след употреба на наркотични вещества.

Първите две осъдени лица, по наказателни дела от общ характер от Районен съд – Дупница за 2023 година са водачи на МПС, управлявали след употреба на наркотични вещества. Съдът им е наложил условни наказания „лишаване от свобода“ и „лишаване от право на управление на МПС“ за определен период от време, след като одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура и защитата на подсъдимите.

19-годишен подсъдим от гр. Благоевград / неосъждан /, се признава за виновен в това, че на 18.07.2022 г. в гр. Дупница по ул. „Аракчийски мост“, управлява лек автомобил МПС – „Тойота“ след употреба на наркотични вещества или техни аналози, а именно: „канабис 25“, установено по надлежния ред с техническо средство DRAGER “DRUG TEST” 5000, за което ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което ще бъде отложено за срок от 3 години. Той търпи и наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от 7 месеца.

23- годишен подсъдим от гр. Дупница / неосъждан / се признава за виновен в това, че: На 02.01.2023г. около 11, 50 ч., на ПП1 Е-79, управлява МПС – лек автомобил марка „Пежо“ след употреба на наркотично вещество, а именно канабис /ТНС – тетрахидроканабинол/, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Районен съд – Дупница му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 / години, считано от влизане в сила на определението за одобряване на споразумението.

Наказателните дела от общ характер, с предмет: управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, приключени от РС – Дупница през последните 4 години са 387.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular