Friday, May 17, 2024
HomeРегионБобов долРаздадоха безплатни хранителни продукти и хигиенни материали в Бобовдолска община

Раздадоха безплатни хранителни продукти и хигиенни материали в Бобовдолска община

Социално слаби от община Бобов дол получиха безплатно храна и хигиенни материали. Помощите са отпуснати от БЧК. Осигурени са основни храни като олио, ориз, захар и хигиенни материали от първа необходимост – препарат за пране, четка и паста за зъби, дезинфектант, маска за многократна употреба, ръкавици. Обхванати са нуждаещи се, които при предишната кампания на Червения кръст не са били подпомогнати.

„Община Бобов дол беше посредник при раздаването на помощите, отпуснати от БЧК. По списъци, съставени от „Социално подпомагане” и кметствата в селата, закарахме 42 пакета с 20 кг хранителни продукти и 42 – с хигиенни материали. Кашоните са предварително подготвени и запечатани, ние ги транспортирахме до домовете на хората. Това са предимно възрастни хора над 65 г. с ниски пенсии, които не са били подпомагани преди. Има възрастно семейство, боледувало от Ковид-19, има жена на 85 г., както и на 81 г. По-голямата част от подпомогнатите са от селата. Само един е от Бобов дол”, обясниха от общинската администрация.

При предишното раздаване на помощи по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на БЧК в миньорската община са осигурени 300 хранителни пакета.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular