Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградКоледният базар в Благоевград отваря врати на 3 декември

Коледният базар в Благоевград отваря врати на 3 декември

Коледно-новогодишният базар в Благоевград ще бъде открит официално на 3 декември. Дървените къщички по традиция са разположени пред сградата на община Благоевград. Така благоевградчани и гостите на града за поредна година ще се насладят на скара, вино и други напитки. Този път обаче във време на пандемия ще трябва да се спазват и определени мерки. От общинския пресцентър съобщиха, че има издадена заповед, която ще се прилага и за къщичките на коледния базар – според нея задължително в откритите площи от стол до стол трябва да има отстояние от метър и половина. За спазването на мерките ще следи звено „Общински ред и сигурност”.

Служители на общинската фирма „Биострой“ вече започнаха да монтират къщичките, в които търговците ще предлагат различни специалитети и питиета. Община Благоевград преди това проведе и търг за отдаване под наем на тези помещения.

От общината все още не се наемат да коментират дали ще има официални програми през декември, но увериха, че ще се следи за стриктното спазване на предписаните правила за провеждане на подобни мероприятия.

Георги Аргиров

 

RELATED ARTICLES

Most Popular