Saturday, May 18, 2024
HomeСпортРазиграват на търг късметлийска фланелка на „орлетата” в помощ на болния Васко

Разиграват на търг късметлийска фланелка на „орлетата” в помощ на болния Васко

„Пирин” /Благоевград/ победи радомирци без куп основни футболисти

Фланелката с подписите на всички футболисти на “Пирин” /Благоевград/, която донесе късмет в Радомир, се дарява на търг в полза на Васко, съобщиха от благоевградския клуб. Оттам уточниха, че целта е да се събере нужната сума за лечението на болния мъж. Търгът започва от 300 лв.

Васко Стоев е на 32 години от гр. Етрополе. „Той е едно прекрасно, младо и талантливо момче с много мечти. Музикант и танцьор, радвал безброй хора в цяла България със своята музика и танци. Но сега е поставен пред огромно изпитание за втори път в живота си. През 2018 г. Васко претърпява тежка операция в Медицински комплекс “Доверие“, като

 

премахват стомаха и слезката му.

 

Хистологичните му резултати показват, че е с тежката диагноза лимфом на Бъркит.

Васко заминава на лечение в болница „Анадолу“ в Турция, където следват 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца на стойност 250 000 лв. Резултатът след това е успешен и Васко оздравява. Това потвърждават и проведените след това профилактични прегледи”, разказаха от „Пирин”.

През ноември на поредния преглед и след прекаран Covid-19 лекарите установяват, че Васко страда от остра миелоидна левкемия (АML). Според специалистите след химиотерапията на лимфомата на Бъркит е възможно при 0.18% от случаите да възникне това заболяване. За съжаление Васко е от тези 0.18%.

За да пребори коварната болест, Васко ще трябва да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция, за което

 

спешно ще са необходими над 200 000 лв.

 

 

 

Може да направите дарение по следната сметка:

ЦКБ АД Клон – Етрополе

IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01

BIC: CECBBGSF

Васил Стоев Василев

Основание: Дарение за лечение

А иначе “Пирин” записа победа с 2:1 при гостуването си на “Струмска слава” в Радомир в мач от 16-ия кръг на Втора лига. По този начин тимът на Уорън Фийни записа 100-процентна успеваемост от трите си поредни гостувания в края на есенния дял от шампионата. Десетият успех от началото на сезона върна „орлетата“ на върха в класирането. Попаденията за благоевградския отбор отбелязаха

 

Антон Карачанаков, който записа третия си гол

 

от началото на шампионата, и Преслав Йорданов, който се разписа в трети пореден мач. За топреализатора на „орлетата” това бе 13-и гол през сезона във Втора лига. В отсъствието на капитана Николай Бодуров, на вратаря Петър Петров и това на защитниците Димитър Митев и Александър Бастунов в отбраната на „Пирин” се наложиха множество промени.

На вратата бе Франческо Руберто. Дългогодишният защитник Юлиян Попев, който се завърна в тима през седмицата, направи пореден дебют за “Пирин”, заставайки в зоната на левия бранител. В центъра на защитата действаха завърналият се след травма Стилиян Николов и Александър Дюлгеров, а отдясно започна Архан Исуф. С капитанската лента в средата на терена игра Станислав Манолев, а до него бяха Конър Хендерсън и Красимир Станоев. По крилата стартираха Антон Карачанаков и Спас Георгиев, а напред започна Преслав Йорданов.

В 7-ата минута “Пирин” откри резултата

 

с първата си по-добра възможност. Преслав Йорданов задържа с гръб към вратата и продължи към Антон Карачанаков, който нахлу в нaказателното поле, преодоля двама защитници и насочи топката в долния ляв ъгъл. Добрите действия на „орлетата“ продължиха и в минутите след гола. Първо шут на Хендерсън премина покрай вратата, а след това в 17-ата минута Драгомир Петков отрази опасен шут на Красимир Станоев. Две минути по-късно Петков отново трябваше да се намесва след удар на Карачанаков. Стражът парира изстрела на крилото с една ръка. В 39-ата минута дойде и първият точен удар към вратата на Франческо Руберто. Борислав Николов шутира право в ръцете на вратаря.

В 47-ата минута домакините пропиляха добър шанс да изравнят резултата чрез Александър Аспарухов. Ударът му обаче не намери очертанията на вратата.

В 53-тата минута

 

Преслав Йорданов удвои резултата.

 

Станислав Манолев чукна с пета топката към Юлиян Попев, който центрира перфектно, а Йорданов засече топката в мрежата с глава. В 73-тата минута домакините стигнаха до гол, като точен за тях бе Николай Ганчев. В 75-ата минута Франческо Руберто получи жълт картон, след като събори Марио Дилчовски извън наказателното поле, но встрани от вратата. “Пирин” отново потърси покачване на преднината си и опасен шут на Преслав Йорданов в 77-ата минута премина застрашително покрай вратата.

В 89-ата минута Франческо Руберто показа класа при опасен шут на Китов от далечна дистанция. Стражът плонжира, за да парира удара, насочен в долния десен ъгъл на вратата му. От другата страна и минута по-късно Драгомир Петков също трябваше да се намесва при удар на Карачанаков.

RELATED ARTICLES

Most Popular