Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБобов долБобовдолци без вода по празниците

Бобовдолци без вода по празниците

Авария остави на сухо цял Бобов дол по време на празничните почивни дни. Водата спря в ранните часове на събота, като причината бе повреда в помпената станция на Дяково.

Защо за N-ти пореден път останахме без вода в разгара на Ковид епидемията? Кой отговаря за информираността на жителите в града? Кой ще поеме отговорността, че това безобразие се случва по празниците, когато хората са си вкъщи, питаха в социалните мрежи недоволни потребители на “Кюстендилска вода” ЕООД.

Тази прословута и прочута едва ли не в цял свят помпа от стъкло ли са я направили, та като я духнеш, да се сгромоляса, коментира в бобовдолската група Петя Шаримирадж. Не една, а две резервни помпи трябва да има в една съвременна и действаща помпена станция, категорична е Марияна Кацарска, бивш механик в Мините.

Станцията в Дяково разполага с втора помпа, но тя е по-малка, с по-ограничен дебит, посочиха на свой ред от водното дружество. Според техническия ръководител на ВиК-Бобов дол аварията е била отстранена своевременно. Повредила се е гарнитура на помпата. Дежурен екип е изпратен веднага на място и водоподаването е възстановено буквално за един-два часа, заявиха от “Кюстендилска вода” ЕООД.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Да още много пъти ще спира водоснабдявсането на града ни, защото още по времето на Каленичкова се знаеше че ще има проблеми.
    Но тогава се направи златния водопровод и пари не останаха за подръжка на трасето и помпената станция.
    Та така и до днес всеки който стане кмет или представител в ОС независимо от която и да е партия нехае.
    Там е с цел да бъде лично облагодетелстван и да защитава чужди интереси.

Comments are closed.

Most Popular