Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаРазследват за изборни нарушения кандидат-съветника на КОД-ВМРО-БВ Георги Градевски

Разследват за изборни нарушения кандидат-съветника на КОД-ВМРО-БВ Георги Градевски

Кандидат за общински съветник в Дупница е задържан от полицията за купуване на гласове, научи в. „Вяра“. По непотвърдена информация, арестът е станал след жалба от граждани. Те се оплакали, че в понеделник претендентът за място в местния парламент си е поискал парите, които им дал преди вота, тъй като не му излизали гласовете.

„Издадена е заповед за задържане до 24 часа на лице за изборни нарушения. Образувано е досъдебно производство и е докладвано на прокуратурата. Работата по изясняване на обстоятелствата, свързани със случая продължава“, съобщиха  от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Кюстендил.

Става дума за  Георги В. Градевски. Той изкара един мандат като общински съветник, като бе избран от партия АБВ, която напусна, но остана в местния парламент и след това. Сега беше в листата на Коалицията КОД – ВМРО БД, оглавявана от бившия председател на ОбС Костадин Костадинов. Това е поредният арест за кандидата за местния парламент в Дупница, който спорадично попада в криминалните хроники.  От своя фейсбук профил Градевски съобщи, че е атакуван по най-долния начин, като опровергава свои действия по купуване на гласове.

Досъдебно производство ще изяснява обстоятелствата, уточниха от пресцентъра на МВР.

Случаят е докладван и на прокуратурата.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular