Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаРеспект! Кметът на Бистрица Кирил Огненски с поредна животоспасяваща акция в Рила

Респект! Кметът на Бистрица Кирил Огненски с поредна животоспасяваща акция в Рила

Мъж от Самораново бе спасен, след като получи тежък анафилактичен шок след ужилване от оси в местността „Гробо”. До инцидента се стига след като Евгени Р. и негов близък се отправят високо към планината, за да помогнат при свалянето на стадо коне.

Ненадейно младият мъж е връхлетян от жилещите насекоми и за броени минути получава оток и задух. Уплашен от случващото се, спътникът му започва да търси помощ по телефона от хора с високопроходими автомобили. Пръв на апела откликва кметът на село Бистрица Кирил Огненски, който познава отлично целия планински район. Той подава сигнал за инцидента на телефон 112, давайки ясни координати за местонахождението на пострадалия. Пристигайки на място, Огненски заварва Евгени Р. паднал на земята, в безсъзнание и в тежко състояние.

Заедно с неговия приятел успяват да качат пострадалия и да поемат към Бърза помощ в Дупница. По пътя засичат спешния екип, който пеша е тръгнал към местонахождението. Двете лекарки реагират на място и буквално при полеви условия започват реанимационни дейности и успяват да върнат мъжа към живот. С линейка Евгени Р. е откаран в ЦСМП – Дупница, където му е оказана спешна помощ.По-късно, мъжът е настанен в дупнишка болница.

Припомняме, че това е пореден случай, при който Кирил Огненски участва в спасителна акция в района на Рила. Освен управник на село Бистрица, той е член на доброволното формирование в Община Дупница.

Преди 2 год., при идентичен случай, бе спасен турист, който бе ужилен от стършел. Той бе в критично състояние, високо в планината. И тогава Огненски реагира мигновено, а мъжът бе спасен. Към днешна дата, управникът на Бистрица благодари на медицинския екип, който се е отзовал на апела за помощ, въпреки трудния и тежък терен и е дал всичко от себе си, за да спаси живота на Евгени.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Браво на Кирчо,лекарите и спътника на Евгени!Заслужават похвала!

Comments are closed.

Most Popular