Sunday, May 19, 2024
HomeАктуално от днесРожден ден празнува талантливата и лъчезарна диригентка Таня Камбурова!

Рожден ден празнува талантливата и лъчезарна диригентка Таня Камбурова!

Навръх празника нейни възпитаници обраха наградите от международния конкурс за песен и танц “Абанико”

Рожден ден празнува една от най-впечатляващите, талантливи и нестандартни дами в Дупница. Още една година опит и творчески успехи натрупа към автобиографията си диригентът на мъжки хор „Св.Иван Рилски”  и ръководител на вокалните  групи „АртПоп”   и “РилаВойс”   – Таня Камбурова.

Навръх рождения си ден тя получи и поредното признание като вокален педагог, след като нейните възпитаници Ивайла Кръстева и  Михаил Николов  обраха престижни награди от  международния конкурс за песен и танц “Абанико”.

„Изключително щастлива съм от представянето на Михаил Николов и Ивайла Кръстева в Международен конкурс за песен и танц “Абанико”.

Трето място и медал в категория Италианска песен за Михаил Николов

Второ място и медал в категория ДЖАЗ за Михаил Николов

Второ място и медал в категория песен на Испански за Ивайла Кръстева

Стискаме палци на Ивайла и Ангела Драгомирова, които ще се представят утре в категория световен хит.

В същото време в събота още мои деца взеха участие в конкурс за популярна песен “Звезди в радиото “, гр. Благоевград. Иванина Панайотова и Габриела Лазарова от Школа по изкуства “АртПоп” и Виктория Никова и Радостина Стоянова, солистки на ВС “РилаВойс” при ОУ”Неофит Рилски “. На добър час, деца във вашата първа конкурсна изява” , написа в навечерието на своя празник успешният  ръководител на музикалните формации Таня Камбурова.

В средата на месеца предстоят изяви на Камбурова и с мъжки хор „Свети Иван Рилски”.  Дупница ще бъде един от градовете, в които ще се проведе националната инициатива на Български хоров съюз- „България пее”. Под  палката на красивата диригентка ще бъде представен смесен репертоар от класически и хорови изпълнения от всички музикални епохи. Очаква се в града да гостуват  женски народен хор „Езерец” и смесен хор „Ален мак”.

Таня Камбурова е родена на  3 април 1986 г. в Горна Оряховица. Завършила е хорово дирижиране в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Крум Максимов. През 2010 г. печели конкурс за главен диригент на смесен хор “Рилски звуци” и се установява в Дупница . От 2011 година е главен диригент на Мъжки хор “Свети Иван Рилски”. През 2010 г. създава школата по изкуства  “АртПоп” , където вдъхновява деца и ги обучава на тънкостите в поп и джаз пеенето. Нейните талантливи възпитаници са донесли на града десетки награди от национални и международни конкурси. Изключително дейна и отдадена на своята професия  Таня Камбурова работи усърдно и като преподавател по музика в ОУ “Неофит Рилски ” в Дупница.  Децата  от школския вокален състав  “РилаВойс”  също участват в десетки музикални конкурси и радват с награди почитателите на музите на песните и танците.

Днес Камбурова посреща своя личен празник заобиколена от любовта на своята дъщеричка Ния и всички талантливи деца, с които заедно крачат по стълбицата на успеха!

На многая и благая лета!

RELATED ARTICLES

Most Popular