Thursday, May 16, 2024
HomeРегионБлагоевградРумен Томов се явява като кандидат-кмет за Благоевград от МК „Граждани за...

Румен Томов се явява като кандидат-кмет за Благоевград от МК „Граждани за Общината“

Той заяви, че основният проблем на общината е липсата на работни места

Реших да се явя като кандидат от Местната коалиция „Граждани за Общината“. По административни и независещи от нас причини в ОИК-Благоевград, не бяха регистрирани 700 подписа от подписката за издигането ми като независим кандидат, а и самата дума „независим“ се опетни. Вижда се кой доколко е такъв, правейки хронология на кандидатите.Това заяви на пресконференция в четвъртък кандидатът за кмет на община Благоевград – Румен Томов.

Преди дни от ОИК-Благоевград, анулираха регистрацията на Инициативния комитет, от който бе издигнат той.

По време на пресконференцията Томов съобщи, че в местната коалиция влизат предимно млади хора, амбициозни, неопетнени и имащи амбицията да работят за община Благоевград. Като основен проблем кандидатът за кмет на Благоевград  посочи липсата на работни места като заводи, като индустрия. „Когато имаш инвеститор, който строи завод, това означава инвестиция с милиони левове и стотици работни места. По принцип тази инвестиция е трайна“, заяви Румен Томов.

Приоритети в неговата програма са рестартирането на Стратегията за икономическо развитие на община Благоевград; Стратегията за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и животни, както и програмата за изграждане на 5 сондажа за селата от общината, които са по десния бряг на река Струма.

„За един кмет, който управлява община, е важно хората да имат нормални комуникации, т.е. ток, вода, канал, да имат работни места. Данъците са изключително високи, може да се мисли в обратна посока“, каза още Томов. Той сподели, че ако бъде избран за кмет на община Благоевград, ще възстанови ПУП-а за болницата. Идеята е да се построи една нова, модерна държавна болница. По Плана за възстановяване и развитие и мерките 2021-2027, ще има осигурени средства за изграждането на такава болница.

Кандидатът за кмет на община Благоевград Румен Томов посочи още, че освен 4-годишна програма, е разработил и дългосрочна програма за развитието на община Благоевград.

Томов направи и коментар по темата за кандидатурата на Венелин Трошанов, който за кратко бе заместник-кмет по строителството в екипа му: „Торшанов е младо и амбициозно момче, пожелавам му успех. Оказва се, че на този, на който съм помогнал най-много, застава срещу мен“.

RELATED ARTICLES

Most Popular