Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаПореден екшън на пл. „Свобода“: Николай Табаков свали руското знаме от пилона...

Пореден екшън на пл. „Свобода“: Николай Табаков свали руското знаме от пилона пред общината

Това е трагедия, в свободна Дупница ще се развява знамето на държава, която ни е обявила война, заяви Табаков

Пореден екшън се разигра на площад „Свобода“ в Дупница, свързван напоследък с изрязаните по заповед на кмета на общината дългогодишни дървета.

Провокацията бе знамето на Русия, закачено в Дена на Европа – 9 май, на пилона пред сградата на общинската администрация, редом до националния трибагреник и знамето на Европейския съюз.

Недоволство провокираха и руските военно-патриотични песни и частушки, които огласяха централния площад „Свобода“ от сутринта.

Малко след 12 часа руското знаме бе свалено от общинския съветник от ПП-ДБ Николай Табаков. Той сряза връвта и захвърли в близкия кош за смет флага, който бе прибран от служителка на общината, пред погледа на пиара Андрей Богоев и преминаващи по площада хора.

„Това е трагедия. В свободна Дупница ще се развява знамето на държава, която ни е обявила война, и ще пускаме химна, с който ни е окупирала. Работех вкъщи, обадиха ми се възмутени хора и дойдох веднага. Бесен съм“, заяви Табаков.

Впоследствие знамето бе върнато отново на пилона и съветникът го бе премахнал повторно. Очевидци разказаха, че в един момент заради случилото се гражданин влязъл в пререкание с пиара Богоев, а след това и с кмета Дангов. След известно време дойде полицейски патрул с кола, които съблюдаваха за спазване на реда на централния площад.

От пресцентъра на ОДМВ-Кюстендил съобщиха, че има постъпил сигнал, който проверя обстоятелства свързани с поставянето на знамена на пилоните пред кметството в Дупница, както и действия свързани с отстраняването на такива. По случая е сезирана и прокуратурата, съобщи говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка.

Припомняме, че ПП-ДБ подкрепиха избора на Първан Дангов за кмет на Дупница. Между първи и втори тур на местните избори, кандидатите на общински съветници от листата на ПП-ДБ призоваха своите избиратели за подкрепа на левия кандидат. Веднага след спечелването на изборната битка, новоизбраният кмет Първан Дангов благодари за гласуваното му доверие от страна на привържениците на „Промяната” и партия „Възраждане”.

Само няколко месеца по-късно „Възраждане” оттеглиха своята подкрепа и поискаха оставката на Първан Дангов.

Очевидно, спазващият до този момент добрия политически тон в политиката Н. Табаков най-сетне реши да реагира и скочи срещу действията на кмета Първан Дангов, определяйки случващото се в града като „безобразие и трагедия”.

Други обаче го репликираха, че до момента е мълчал като риба в Общинския съвет, а действията му сега гонят спечелването на предизборни дивиденти в предстоящия парламентарен вот.

RELATED ARTICLES

6 COMMENTS

  1. Като не работи в ОбС-то, поне свърши нещо пред общината… Браво!

  2. История ?! Табаков е бягал от часовете по история . господин Табаков / умишлено пиша с малко “г”/ от тебе разбирам, че Русия ни е обявила война, но не уточняваш специално на Дупница ли ?! Имам забележка относно снимката, трябвало е да повдигнеш каскета и да си почистиш очилата, че да виждаш по – добре ! Но то с гледане на телевизия не става, трябва си и ум !

  3. Табаков си прави евтина реклама че няма кой да гласува иначе за продажниците от ПП-ДБ дето седяха в скута на Пеевски!

  4. Изглежда,че само ти не знаеш,че Русия обяви България за неприятелска държава и води хибридна война срещу нас.

  5. Не знам каква работа върши Табаков в ОС ,но определено направи добре,че махна от пилона на общината знамето на една държава обявила ни за неприятелска.В нормална европейска държава срещу този “кмет”щеше да има масови протести за това действие.Но явно в Дупница пак не сме в час.

Comments are closed.

Most Popular