Wednesday, May 15, 2024
HomeАктуално от днесСАЩ призоваха гражданите си незабавно да напуснат Украйна

САЩ призоваха гражданите си незабавно да напуснат Украйна

САЩ призоваха всички американски граждани да напуснат незабавно Украйна  заради “нарастващите заплахи от руски военни действия”, предаде Ройтерс.  В съобщение на Държавния департамент се казва, че заминаването трябва да се осъществи с граждански или частен транспорт.

Предупреждението за отпътуване беше повторено и от президента Джо Байдън.

В интервю за телевизия Ен Би Си той каза, че нещата могат да се влошат бързо и подчерта, че Вашингтон няма да изпрати военни за евакуация на тези, които са останали, в случай на нападение.

Русия и Украйна не успяха да постигнат напредък на продължилите почти девет часа преговори в т.нар. Нормандски формат в Берлин, предаде Ройтерс.

Страните не са съгласували и общ документ, заяви началникът на офиса на украинския президент Андрий Ермак. На брифинг след срещата за прекратяване на конфликта в Източна Украйна Ермак заяви, че е възможно да има нови разговори в скоро време и изрази надежда за постигане на споразумение за обмен на затворници и отваряне на пропускателните пунктове в тази част на страната.

В същото време руският представител Дмитрий Козак, който е заместник-началник на президентската администрация, разкритикува Украйна за липсата на яснота в позицията ѝ. Според него не се разбира как Киев вижда бъдещето и статута на Донбас.

По думите на Козак Москва се надява, че Киев ще прояви достатъчно благоразумие, за да не започва бойни действия срещу собствените си граждани.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Така миролюбивите граждани на САЩ, може ли да не се месят навсякъде? Явно не явно са като подправка на всяка манджа… Където и да са се намесили има смъртни случаи на поне 100 000 души ей така за техен кеф… нека си гледат техните си малоумни изцепки и пост военни синдроми на идьоти които убиват сумати хора от отва, че няма каквко да правят и да се разкарат!!!

Comments are closed.

Most Popular