Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Светкавица” (Митиново) победи „Струма” (Марикостиново) и е новият водач в областна група...

„Светкавица” (Митиново) победи „Струма” (Марикостиново) и е новият водач в областна група „Струма-2”

Пет мача, 21 гола, от които 16 за домакините и 5 за гостите, видяха зрителите по стадионите на територията на община Петрич в 6-ия кръг от областното първенство на група „Струма-2”. Най-резултатен бе двубоят „Локомотив” (Генерал Тодоров) – „Беласица-08”. В този мач зрителите видяха общо 9 гола, от които 8 във вратата на тима от село Беласица и един във вратата на домакините.
Съседското дерби „Ураган” (Михнево) и „Вихър” (Кавракирово) завърши 3:3.
”Стрела” (Петрич) победи „Калабак” (Самуилово) с 2:1 на терена в село Кърналово.
Отборите на „Огражден 1955” и действащия шампион „Подгорец” (Коларово) поднесоха пред зрителите на стадиона в Първомай много добър мач. Отборът на гостите доизигра срещата си с човек по-малко, след като от игра бе отстранен Методи Стоименов-Гелс в 40-ата минута. С два гола на Ивайло Златков, единият от които от дузпа, отборът на домакините се поздрави с победа и вече е седми във временното класиране с 6 точки. Отборът на гостите е пети с 9 точки.
Най-интересен бе дерби мачът между отборите на „Светкавица” и „Струма” (Марикостиново). До момента гостуващият тим бе временен водач в таблицата и без загуба.
Отборът на домакините бе настроен да постигне победа на всяка цена, за да си разменят местата с този на гостите. След много пропуски на възпитаниците на Атанас Терзиев и блестящата игра на вратаря на „Светкавица” Атанас Ковачев щастието се усмихна на футболистите на домакините, които с гол в последната минута на срещата спечелиха трите точки и така станаха водач в таблицата със спечелени пет мача и с 15 точки, а домакините с 4 победи, 1 загуба и 12 точки са втори във временното класиране.

RELATED ARTICLES

Most Popular