Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилСело Стоб разчисти сградата на бившата детска градина

Село Стоб разчисти сградата на бившата детска градина

  • Кметът Георги Ставрев: Няма как да бъде красиво и подредено, ако заедно не се грижим и не пазим това, което имаме

Работници и служители на кметството в с. Стоб почистиха помещенията в сградата на бившата детска градина, съобщиха от Общинска администрация – Кочериново. „Детската градина в с. Стоб не функционира от години. От края на 2017 г. децата посещават обновената детска градина в град Кочериново и филиала в с. Бараково, като сме им осигурили и безплатен ежедневен транспорт“, обясни кметът на Кочериново Иван Минков.

След подаден сигнал от гражданин Минков веднага е разпоредил да бъдат почистени помещенията в бившата детска градина и сградата да бъде затворена. От администрацията съобщиха, че е било предвидено дейностите по почистване да започнат по-рано, но заради лошото време и Ковид кризата са отложени. „Съгласен съм, че дори и нефункционираща от години, не е редно сградата да бъде в такова състояние.

Неведнъж през годините сме реагирали, когато е имало вандалски актове в бившата детска градина. Заедно с кмета на общината многократно сме отстранявали щетите, почиствано е и е затваряна сградата. С всички сили се стараем да опазим това, което имаме, но моят апел е към всички жители на селото и на общината: няма как да бъде красиво и подредено, ако заедно не се грижим и не пазим това, което имаме“, коментира кметът на с. Стоб Георги Ставрев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular