Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКочериновоСело Цървище все още е без ток

Село Цървище все още е без ток

Все още няма електричество в село Цървище, съобщи кметският наместник Виолета Райнова. Населеното място е най-тежко пострадалото вследствие на обилните валежи в община Кочериново. Около 20 човека са блокирани, след като в неделя пороите отнесоха моста над река Копривка. Откъснати от света са махалите Българец и Пацовци, както и Заяците, където пътят е напълно заличен. Паднали електрически стълбове в дерето са довели до спирането на тока. Мястото е труднодостъпно, а екипите на ЧЕЗ ще продължат работа по възстановяване на електрозахранването във вторник.
„Важното е, че хората са добре. Няма бедстващи семейства. Със служители на община Кочериново, РСПБЗН и Гражданска защита сме обиколили къщите една по една. Всички си имат храна, провизии. Големият проблем е липсата на ток. Прави се всичко възможно ситуацията да се нормализира“, каза още кметският наместник. По думите й в селото няма блокирани деца. В момента там са останали само възрастни.
Обилните валежи нанесоха щети и в село Драгодан, където има наводнени дворове и постройки. В село Фролош на много места е прекъснато електричеството.
Проблеми с електрозахранването има и в селата Локвата, община Бобов дол, и Циклово – в община Бобошево. От ЧЕЗ увериха, че екипите работят за възстановяване на електрозахранването.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular