Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБанскоСките закриха най-успешния сезон, премии за почетния гражданин на Банско А.Попов

Ските закриха най-успешния сезон, премии за почетния гражданин на Банско А.Попов

Българската федерация по ски (БФСки) закри състезателния сезон 2022/23 с тържествена церемония в София. На нея присъстваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, президентът на БФСки Цеко Минев, всички най-добри български състезатели от зимните спортове, както и много ветерани, спонсори, журналисти и деятели. Цеко Минев обясни, че това е бил най-успешните и най-емоционални сезони за последните години.

Сезонът бе един от най-успешните в историята на федерацията. В него Алберт Попов за първи път влезе в топ 3 на слалома в старт за Световната купа, което български алпиец не бе правил близо 40 години. Радослав Янков зае четвърто място на паралелен слалом на Световната купа по сноуборд в Банско и седмо на световното в Грузия. Тервел Замфиров и Петър Гергьовски станаха световни шампиони по сноуборд при младежите, а Александър Кръшняк спечели 2 сребърни медала от първенството в Банско. Кристиян Георгиев и Петър Гергьовски завършиха четвърти при младите таланти под Тодорка.

Банско бе най-споменаваното име на български ски курорт по време на церемонията. И имаше защо.

Цеко Минев награди с парични премии почетния гражданин на Банско Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов, за силните изяви през изминалия сезон. Главният изпълнителен директор на Fibank Никола Бакалов също връчи чекове на Попов и Борисов. Тандемът бе отличен и от Българския олимпийски комитет, като възпоменателните монети връчи лично генералният секретар Белчо Горанов. Тамара Жизем от фирма Vist, която е официален доставчик на екипировка на БФСки отличи Алберт Попов с чек. Банскалията Тервел Замфиров също бе сред отличените на церемонията. Той получи чек, а също и награда от Ауди България заради представянето си на младежкото световно по сноуборд. За отличното провеждане на Световната купа по сноуборд и младежкото световно в Банско президентът на БФСки Цеко Минев отличи Георги Бобев,зам.председател на организационния комитет и Мая Христоскова, изпълнителен директор на Юлен АД.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular