Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникСлед жестокото убийство на К. Русев: Отстраниха граничари от пернишкото ГКПП "Стрезимировци"

След жестокото убийство на К. Русев: Отстраниха граничари от пернишкото ГКПП “Стрезимировци”

Със заповеди на директора на Главна дирекция “Гранична полиция” гл. комисар Антон Златанов са образувани дисциплинарни производства за извършено на 4 януари 2024 г. на ГКПП “Стрезимировци” нарушение на правилата за граничен контрол. Трима дежурни на смяна служители са отстранени до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая, съобщиха от “Гранична полиция”.

Лихварят Петър Александров и гробарят Александър Кинов са обвинени в убийството на длъжника Кирил Русев. Смята се, че престъплението е извършено на 4 януари. Лихварят Петър е син на бившия финансов министър Стоян Александров. Той и съучастникът му бяха арестувани след неизчислен малък детайл в целия план за прикриване на престъплението. Жертвата е 49-годишният Кирил Русев, който е дължал повече от 300 хиляди долара. Дадени му най-вероятно още от покойния вече министър.

Двамата заподозрени за убийството на 49-годишен мъж от София са преминали границата със Сърбия през пункта “Стрезимировци”, като използвали личната карта на жертвата, пише БГНЕС. Така според разследващите те искали да инсценират, че убитият е напуснал територията на страната. Дори телефонът на жертвата бил открит в западната ни съседка.

ГКПП „Стрезимировци“ е контролно-пропускателен пункт, разположен на българско-сръбската граница, по средата на разделеното село Стрезимировци, община Трън. Пунктът е на пътя от Перник, Брезник и Трън за селата в Западните покрайнини и сръбските градове Сурдулица и Враня.

RELATED ARTICLES

Most Popular