Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаУченици от ПГ „Хр. Ботев“ в Дупница зъзнат по стаите  

Ученици от ПГ „Хр. Ботев“ в Дупница зъзнат по стаите  

Директорът Г. Миленкова категорична: Парното работи, някои ходят с къси ръкави

Ученици от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница алармираха в социалните мрежи, че провеждат занятията си на студено. По думите им, парното в учебното заведение не работи с нужния капацитет до приключване на учебния процес. Така след първите часове стаите постепенно започват за изстиват, а температурите вътре спадат твърде много. Това създава постоянен риск от заболявания и се превръща в една от основните причини за чести отсъствия на ученици и учители, твърдят потърпевшите. Обясняват още, че стоят в школото с връхните си дрехи, защото зъзнат от студ.

Родители на деца от учебното заведение също потвърждават за проблема, както и че децата им боледуват твърде често. Те настояват ръководството на учебното заведение и общината да обърнат внимание на проблема.

Директорът на училището бе категорична, че то се отоплява нормално и няма причина за оплакванията. „Парното работи и нямаме никакъв проблем с отоплението. Има ученици, които стоят в класните стаи с тениски и блузи с къси ръкави. Ако е студено, така ли ще са облечени?!“, коментира Гергана Миленкова. Тя допълни, че парното не се спира преждевременно. „Спираме парното в зависимост от това каква е температурата навън. При 10 -15 градуса, както беше преди застудяването, го спирахме в 12 часа. Откакто времето се влоши обаче, не е спирано в 10 или 12 часа, както пишат. Сега се спира между 13 и 13, 30 часа, като учебните занятия приключват в 14, 30 часа. И имайте предвид, че в момента, тъй като е студено, то работи по-дълго време, като се пуска много рано сутрин – между 4 и 4, 30 часа. Учудена съм от твърденията, още повече, че се казва, че и учители са се оплакали. Не знам какво искат“, заяви Миленкова.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular