Wednesday, May 15, 2024
HomeНовиниБългарияСлед лидерската среща: Има разбирателство за бюджета

След лидерската среща: Има разбирателство за бюджета

Държавният бюджет предизвика сериозни сътресения сред управляващите. След бюджетната комисия, която продължи до късно снощи и прекрои сметката на Асен Василев – заваляха остри реакции. А управляващото мнозинство се събра на извънреден лидерски съвет.

Извънреден лидeрски съвет в парламента. След турболенциите и отказа на ГЕРБ да подкрепят мерките в приходната част на бюджета, днес ситуацията се обърна.

„Всичките казуси по бюджета ще бъдат решени. България ще има бюджет, който ще служи на българските граждани”, заяви Кирил Петков.

„Промяната ще бъде свързана с размера на фирмите, за които ще се прилагат мерките за електронно плащане”, каза Христо Иванов.

„Бюджетът е политическият закон на едно подобно управление. Ако не се приеме бюджет, който е внесен от Василев, правителството пада”, заяви Борисов.

ГЕРБ обявиха – няма да подкрепят мандатност на кметовете при измененията на Конституцията. Все още не е ясно – дали ПП-ДБ ще се откажат от идеята 24 май да стане националният празник на България.

„Това е също тема, която може по детайлно да се обсъжда в обществото. 24 май е изключителен празник. Има спор дали да е този, онзи или друг. Истинската за мене цел да търсим конституционно мнозинство е да има съдебна реформа”, каза Бойко Борисов.

„Истината е това, че този празник обединява всички българи”, каза Кирил Петков.

„В частта за правосъдието са потвърдени, по отношение на 24 май – въпросът не е за едната или другата страна, а въпросът е за България”, каза Христо Иванов.

Документът с разписан механизъм за общото управление не бил готов напълно, но целите Шенген и Еврозона са причина за отстъпки и от тримата лидери.

„Тежък ни е въпросът за некоалицията. Но нашият писмовен човек – Христо Иванов, пише механизма, с който в такива кризисни моменти да можем да заставаме и обясним некоалиционно нашите решения”, каза Борисов.

„През тази конкуренция и тези сблъсъци, ако общата ни работа е с добри резултати за България, това си заслужава”, заяви Кирил Петков./НОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular