Wednesday, May 15, 2024
HomeКриминалниСлед масово меле в Самоков: Мъж е с разбит череп, бере душа...

След масово меле в Самоков: Мъж е с разбит череп, бере душа в столична болница

Към 21 часа на 1 януари в Районно управление -Самоков се получил сигнал за сбиване на улица „Кокиче“. Незабавно на място били изпратени полицейски екипи, които установили тримата участници в конфликта. Единият от тях е транспортиран от екип на Спешна помощ в столична болница, където е настанен за лечение с черепно-мозъчна травма и хематом на мозъка, с опасност за живота. Другите двама са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 от НК, съобщиха от областната дирекция на полицията в София-област.  Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Припомняме, че в разгара на коледните празници двама души пострадаха при масово сбиване в Самоков.

Около 20:50 часа на 26 декември е постъпил сигнал за масов бой на ул. „Здравец“ в града. На място незабавно били насочени полицейски екипи, които установили, че са се сбили общо седем души от две враждуващи групи.

Двама от участниците в свадата са били прегледани във Филиала за „Спешна помощ“ и освободени за домашно лечение с контузни рани на главите. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия участниците в конфликта са били задържани. Общественият ред е бил запазен чрез осигуряването на засилено полицейско присъствие в района. По случая е била регистрирана преписка.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular