Sunday, May 19, 2024
HomeАктуално от днесСлед 15 години будна кома почина бизнесменът Манол Велев

След 15 години будна кома почина бизнесменът Манол Велев

След 15 години будна кома почина бизнесменът Манол Велев, съобщава в. “24 часа”. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г.

Манол Велев е роден на 9 септември 1959 г. С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат, са семейство от 1986 г. Той е бивш състезател по мотокрос. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, стротиелството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ той представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г. Велев бе президент на футболен клуб “Вихър” (Горубляне), впоследствие обединил се с “Академик” (София) и достигнал до втора дивизия. Велев беше и запален тенисист. През есента на 2002 г. влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев.

През 2001 г. Велев основава Българска федерация по боулинг. Участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“.

Двамата с Весела Лечева имаха и фондация “Деца и здраве”, като нейната първа проява през 2004 г. бе в помощ на децата от училище “Луи Брайл” и сираците от дом “Вяра, Надежда, Любов”.

Манол Велев издържаше футболния Академик София в тогавашната Б група.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular