Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградСлед 16 месеца: Приключи ремонтът на опожарения блок в „Струмско“, в който...

След 16 месеца: Приключи ремонтът на опожарения блок в „Струмско“, в който загинаха трима

Ремонтните дейности по опожарения бл. №18 в кв. „Струмско“ в Благоевград вече приключиха. Кметът Илко Стоянов се срещна с хората, живеещи в сградата, като заедно направиха оглед на ремонтираните части на зданието.
През 2021 г., малко преди Коледа, пожар избухна на един от последните етажи на блока. Трима души загинаха, а десетки семейства се наложи да бъдат спешно евакуирани. Част от тях останаха досега да живеят при роднини, други – в общински жилища, докато бъде направен ремонт на блока.

„Благодарим за подкрепата, която ни оказвате през цялото време. Осъзнаваме, че благодарение на нея блокът е ремонтиран и годен за живеене. Сами нямаше как да се справим или поне не за това време“, коментираха хората.

 

От общината подчертаха, че резултатът е налице най-вече заради общите усилия и огромната вълна от съпричастност на обществото след възникналия пожар.
Сред извършените дейности след възникналия пожар са обследване, укрепване на компрометирани елементи, в това число и плоча, ремонт на общи части, смяна на ел. инсталации, шпакловка, смяна на дограма, боядисване и много други.

Припомняме, че непосредствено след пожара през м. декември 2021 г., община Благоевград предприе спешни мерки за оказване на помощ на засегнатите хора.
Бяха организирани и благотворителни кампании. Министерски съвет отпусна близо 200 000 лева, които бяха насочени за проектиране и възстановяване на сградата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular