Thursday, May 2, 2024
HomeРегионИхтиманКатастрофи предизвикаха километрични задръствания на АМ „Тракия“ край Ихтиман

Катастрофи предизвикаха километрични задръствания на АМ „Тракия“ край Ихтиман

Катастрофи предизвикаха километрични задръствания на АМ „Тракия“ край Ихтиман

Две катастрофи, едната от които верижна, предизвикаха във вторник километрични задръствания и в двете посоки на магистрала “Тракия” в района на село Вакарел, община Ихтиман.

От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха, че единият инцидент е станал при 25-ия километър в посока Бургас. Ударили са се четири автомобила. Движението се осъществяваше в активната лента, като шофьорите трябваше да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Трафикът се регулираше от “Пътна полиция”, но колоните бяха в продължение на близо 5 километра.

Според очевидци на другата катастрофа, която бе станала в посока София, преминаването през участъка е отнемало поне 30 минути.

По първоначални данни няма тежко пострадали или загинали. Най-вероятните причини за инцидентите са несъобразена с мократа пътна настилка скорост.

Междувременно от АПИ допълниха, че до 5 май се спира движението в посока София на автомагистрала “Струма” от пътен възел “Дамяница” (при 155-ти км) до пътен възел “Струмяни” (при 137 км) поради спешен ремонт.

Трафикът в посока София се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел “Дамяница” по път I-1 Дамяница – Сандански – Струмяни.

В платното за Кулата на автомагистрала “Струма” от 143-ти км до 145-ти км движението се осъществява поетапно в една лента.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – 50 км/ч. От АПИ посочват, че ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване в отсечката.

Преди дни зам.-министърът на регионалното развитие Николай Шушков изрази очакване скоро да започне строителството на пътен възел на магистрала “Струма” при град Кресна, в посока София, където според него транспортната ситуация в момента е конфликтна. Той обясни, че след получено разрешение от Басейнова дирекция Благоевград всички процедури са завършени за него, както и за предстоящия за изграждане мост в лот 3.1 на магистралата в посока София – Кулата. Сега съществуващото съоръжение на път Е79 е в предаварийно състояние и е опасно за преминаващия там трафик, отбеляза Шушков.

 

Снимки: Тихомир Петков, Xnews.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular