Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортСлед 18 часа път “Марек” пристигна в Милано

След 18 часа път “Марек” пристигна в Милано

Дупнишките волейболисти се изправят срещу румънския “Динамо” (Букурещ) на 8 декември

Волейболистите на “Марек Юнион-Ивкони” (Дупница) пристигнаха в италианския град Милано, където ще вземат участие в турнира от 1/8 и 1/4-финалите в третия по сила европейски турнир – за Купата на претендентите (Challenge Cup). Тимът, воден от Виктор Карагьозов, потегли вчера към Италия с автобус, като преходът до крайната дестинация продължи 18 часа.

„Пътуването до Милано мина благополучно. Слава Богу, не ни държаха по границите и преминавахме бързо, нямаше и други забавяния по пътищата. Въпреки дългото пътуване всички сме добре. Сега момчетата ще починат, а след това в 16,30 часа имаме тренировка в официалната зала „Центро Павези“, коментира за BGvolleyball.com старши треньорът Виктор Карагьозов.

14 волейболисти заминаха за Милано, като всички са с отрицателни ПСР тестове. Въпреки това организаторите прилагат строг противоепидемичен контрол, като днес на италианска земя нашите отново ще преминат нов бърз тест, преди да влязат в залата за заниманието.

В турнира в Милано участват четири отбора, като две двойки играят в първия ден двубои от 1/8-финалите на надпреварата. Родните представители се изправят срещу румънския “Динамо” (Букурещ), а срещата е на 8 декември от 17,00 часа българско време. Другият мач от 1/8-финалите ще противопостави домакините от Милано и словенския “Калцит” (Камник) от 20,00 часа. Победителите от двата мача излизат в четвъртфинална битка във втория ден на турнира. Припомняме, че волейболистите на “Марек” надиграха два пъти австрийския “УВЦ Веберцайле” (Рийд-им-Иннкрайс) и се класираха за 1/8-финалите в турнира.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular